Minialbum z výletu

Minialba jsou skvělou formou jak darovat pár fotek tak trochu netradičně. ale také jak uchovat vzpomínky na výlet nebo jinou akci, ze které nemáte fotky na větší album :-)

1080_minialbumzamekveltrusy_uvod_scrapbookingcz_euphoriscz

Na základ alba použijeme papír velikosti A4 - zvolila jsem papír Janneke Brinkman Nr. 137 od Studia Light. Uřízneme z něj pruh o rozměru 15,5 x  28,5 cm a následně ho zrýhujeme po 7 cm na šířku a v 12,5 cm na výšku. Spodní část ohneme a v ohybech přilepíme - (použila jsem lepidlo Glossy Accents, aby stopa lepidla byla co nejtenší), čímž nám vznikly kapsičky na fotky.

Na obal alba jsem použila papír ze sady Brights Paper od Studia Light, která se hodí také na letní papírové projekty. Řízneme si obdélník o 20,7 x 12,5 cm, a opět rýhujeme po 3,6 - 1,2 - 7,5 - 1,2 cm.  Kromě toho potřebujeme ještě obdélníček papíru, který nám bude sloužit na to, aby se album neotevíralo. Rozměry jsou 18,5 x 2 cm a rýhujeme po 5 - 1,3 - 7,6 - 1,3 cm. Oba konce slepíme přes sebe a dozdobíme nápisem - já jsme např. použila průhlednou samolepku ze sady Můj neobyčejný den na bílém obdélníčku.  

1080_minialbumzamekveltrusy_2_scrapbookingcz_euphoriscz

1080_minialbumzamekveltrusy_4_scrapbookingcz_euphoriscz

 

Základ alba jsem přilepila pomocí oboustranné lepící pásky a na opačnou stranu jsem dozdobila výseky abecedy z černo puntíkatého papíru, ze stejné kolekce jako obal alba. 

1080_minialbumzamekveltrusy_3_scrapbookingcz_euphoriscz

1080_minialbumzamekveltrusy_5_scrapbookingcz_euphoriscz

Fotky jsem se rozhodla nalepit na visačky (ano, visačky to je moje slabost). A aby to nebylo takové jednotvárné, vybrala jsem dvě velikosti a každou visačku jsem dozdobila růžovo-bílou bavlněnou šňůrkou.  A teď už jen lepit a zdobit. 

Na jednu velkou visačku jsem nalepila fotku zámku (větší plochy lepím nejraději rollerem) a přes ní jsem nalepila průhlednou samolepku ze sady Můj neobyčejný den

Menší fotky nebo kolečka na visačkách jsem podlepila zbytkem papíru Janneke Brinkman Nr. 137, který jsem použila také na základ alba. 

1080_minialbumzamekveltrusy_6_scrapbookingcz_euphoriscz

Jestliže rády experimentujete, můžete zkusit otisknout inkoustový polštářek, v mém případě Distress Ink na akrylový blok a pak ho otisknout na papír. Otisky nikdy nebudou stejné a můžete vyzkoušet také inkoustový polštářek před otisknutím postříkat vodou, čím vzniknout na akrylovém bloku větší kapičky. Pak už stačí jenom dolepit fotky a otisknout razítko - skvěle vypadají plusíky. Velkou visačku jsem doplnila ještě kytičkami ze sady samolepek Můj neobyčejný den. Na menší z visaček jsem zase použila textovou samolepku z aršíku Náš den. Jestliže je na vás některá samolepka moc dlouhá, nebojte se jí rozstříhnout.

1080_minialbumzamekveltrusy_7_scrapbookingcz_euphoriscz

Krásné lepení přeje Maruška!

A jestli vytvoříte něco podle našeho návodu nasdílejte fotku na sociální sítě a nezapomeňte nás označit. Nasdílíme vás, jako inspiraci pro ostatní ;-)