Macrame vánočná přání

Jak spojit macramé a papír? Jednoduše! Jako krásná vánoční přání s macramé stromečky!

macramevanocniprani_uvod_euphoriscz

Na přání s macramé stromečky potřebujeme: 

 

První přání jsem ozdobila stromečkem smetanové barvy, který jsem vyrobila podle návodu naší Katky. Budeme na něj potřebovat šňůru Abigail. Na "kmen" stromečku si ustříhněme 26 cm a přeložíme napůl. Šňůra, kterou budeme tvořit větve bude mít 80 cm. Vznikne stromeček o délce 7 cm. 

Na základ přání nalepíme rollerem papír ze sady Make it merry, do které si vyřežeme Big Shotem kolečko o průměru 8 cm. Do vzniklého kolečka nalepíme lepidlem Glossy Accents hotový macramé stromeček. 

Pod něj nalepíme pěnovými čtverečky obtisk razítka Veselé Vánoce a šťastný nový rok, který podlepíme vzorovaným papírem ze stejné kolekce. 

macramevanocniprani_bily_euphoriscz macramevanocniprani_bily2_euphoriscz

Na druhé přání umotáme stromeček stejným způsobem, jen z odlišné příze - teď použijeme Macrame Rope. Ustříhněme si dvě šňůry o délce 40 cm a 110 cm. První rozestup mezi patry stromečku je 1,5 cm a pak vždy přidáme další centimetr (2,5 cm - 3,5 cm ...). Hotový stromeček má 11 cm. 

Lepidlem Glossy Accents přilepíme stromeček na základ přání a dozdobíme razítkem Kouzelné Vánoce a razítky dárečků. Obtisky dárečků vymalujeme štětcem s vodou ředitelnými inkousty Distress Ink.  

macramevanocniprani_zeleny_euphoriscz

Poslední stromeček umotáme podle Maruščina návodu ze šňůry Macrame Rope. Na obrys hvězdy upevníme 1 pramínek šňůry o délce 22 cm. Dále potřebujeme 20 šňůr o délce 10 cm (7 rozpletených šňůr Macrame Rope). 

Aby hvězdiček nebylo málo, vytvoříme jich pár také na vrchní papír pomocí texturovací pasty. Jestli máte jenom bílou nezoufejte! Stačí mít po ruce akrylové barvy a dostatečné množství do ní přidat a pak už jenom míchat ;-) Nanesenou vrstvu hvězdiček nechte pořádně zaschnout. 

Pod hvězdičkový papír podlepíme rollerem ještě červený papír ze scrapbookové sady Make it merry. Potom už jen vše nalepíme na základ přání. 

 macramevanocniprani_cerveny1_euphoriscz macramevanocniprani_cerveny_detail_euphoriscz

A teď se už jenom rozhodnout, komu které přání pošlete :-)

macramevanocniprani_konec_euphoriscz 

 Krásné předvánoční tvoření přeje Maruška.

Líbí se Vám náš návod? Sdílej ho na svých sociálních sítích!