Macramé - Vánoční skřítek

Přemýšlíte tento rok nad ručně vyrobenými dárky? Nebo si chcete vyrobit své vlastní dekorace? Tak jste na správném místě - dnes si ukážeme jak vyrobit tohoto úžasného macramé skřítka :-) 

macrameskritek_uvod_euphoriscz_600

Na vánočního skřítka potřebujeme: 

 

Čepici pro skřítka vyrobíme z papírové ruličky a šňůr Macrame Rope. Nastříháme si 21 šňůr o délce 23 cm a z papírové ruličky ustříhneme 1,5 cm proužek. Šňůru vždy ohneme a přes vzniklý ohyb převlečeme konce šňůr jak vidíme na obrázku. 

macrameskritek_3a_euphoriscz_600

macrameskritek_3b_euphoriscz_600

macrameskritek_3c_euphoriscz_600

Takhle pokračujeme se všemi šňůrami - nebojte se, vejdou se tam všechny, jen je musíte k sobě vždy kousek posunout. Jen pozor, aby se vám neroztrhl proužek z papírové ruličky. Až budete se šnůrami hotový, ustříhněte si ještě jednu šnůru, kterou rozpletete a jedním pramínek svážeme šnůry čepice. Teď už stačí šnůry zastřihnout a mírně rozčechrat vzniklou "bambulku".

macrameskritek_4a_euphoriscz_600

macrameskritek_4ba_euphoriscz_600

A teď brada! Na ty použijeme dřevěný kroužek a šnůry The Wall. Délka fousů závisí od vás, já vždy ustříhnu o něco delší šňůry, které pak zastřihávám. Šňůry opět převlékáme jak u čepice - ohneme a přes vzniklý ohyb převlečeme konce šňůr. 

macrameskritek_1a_euphoriscz_600

macrameskritek_1b_euphoriscz_600

macrameskritek_2_euphoriscz_600

"Bradu" skřítka teď dobře rozčešeme - mně se osvědčil kartáč na kočky a psy - a pak zafixujeme lakem. Tady doporučuji trpělivost, lakujte méně z obou stran a lakování několik krát opakujte. 

macrameskritek_2b_euphoriscz_600

Z korálku o velikosti 20 mm vznikne nos. Ze šnůry Macramé Rope, kterou jsme rozpletli na svázání čepice použijeme ještě jeden pramínek. Provlečeme ho korálkem a na jednom konci uděláme uzlík - musí být tak velký, abychom ho ještě dostali dovnitř korálku, ale aby ním neprošel úplně volně. 

macrameskritek_5a_euphoriscz_600

macrameskritek_5b_euphoriscz_600

Teď přichází ke slovu tavná pistole - na spodek korálku udělejte bobeček lepidla a přilepte ho na dřevěný kroužek na bradu, jak vidíte na obrázku. Z druhé strany korálku nám vyčuhuje šňůra, kterou omotáme kolem kroužku a konec můžeme ještě zafixovat lepidlem z tavní pistole. 

macrameskritek_5b_euphoriscz_600

macrameskritek_5c_euphoriscz_600

Tavní pistoli ještě neodkládejte - potřebujeme ještě přilepit čepici k bradě. Dáme dva bobečky lepidla dovnitř do čepice v místech, kde se bude dotýkat dřevěný kroužek a vsuneme ho tam. 

macrameskritek_6_euphoriscz_600

macrameskritek_6b_euphoriscz_600

Poslední uhlazení brady skřítka, zastřihnutí do požadované délky a máme první vánoční dekoraci nebo dáreček hotový! Na různé barevné varianty skřítka se můžeš podívat také do naší kategorie hotových výrobků, kde je možné skřítka si hotového skřítka také zakoupit. A pro ty, co si chtějí skřítka vyrobit sami, máme sadu, která obsahuje téměř vše na výrobu Vašeho skřítka!

Hezké, nejen vánoční tvoření, přeje Maruška z Euphoris.cz

 

Líbí se vám náš návod? Sdílejte ho se svými kamarády! A jestli něco podle něj vytvoříte, budeme rádi, když se pochlubíte na sociálních sítích (Instagram a Facebook) a označíte nás.