Macramé - Panenka

Před pár lety jsem našla na Instagramu krásného macramé andílka a byla to láska na první pohled. A stejná láska jsou i tyto macramé panenky, které si podle našeho návodu můžete vyrobit také vy!

macramepanenka_uvod_euphoriscz_480

Na macramé panenku použijeme šňůry The Wall, Abigail a dřevěný korálek - na tuto panenku jsem zvolila velikost 24 mm. Dále jsem si vybrala hořčičný a hnědý odstín z The Wall šňůr a smetanový odstín Abigail. 

macramepanenka_1_euphoriscz_480

Z hnědých šňůr The Wall jsem nastříhala 8 šňůr o délce 20 cm a rozčesala je - tím nám vzniknou vlásky panenky. Pár nití jsem provlékneme dírkou korálku a do vzniklé smyčky vložíme rozčesané hnědé "vlasy".

macramepanenka_2_euphoriscz_480

macramepanenka_3_euphoriscz_480

Na šatičky ustřihneme 7 šňůr hořčičné barvy šňůr The Wall o délce 22 cm, které hřebenem rozčešeme. V polovině délky je svážeme pár nitěmi z rozčesaných provázků. 

macramepanenka_4_euphoriscz_480

Pomocí hnědých nití, kterými jsme připevnili rozčesané hnědé provázky - vlasy, k dřevěné kuličce, připevníme hlavu panenky k tělu. Hnědé nitě podvlečeme pod hořčičné a pevně utáhneme. Uděláme uzlík  a přebytečné nitě ustříhneme. 

macramepanenka_6_euphoriscz_480

Na tělo si ustříhneme 2 šnůry Abigail o délce 14,5 cm (ruce) a 37 cm (nohy). Uprostřed je k sobě svážeme. 

macramepanenka_5_euphoriscz_480

"Tělo s rukama" položíme na šaty v místě, kde jsme je svázali. Zbytkem nití, kterými jsem svázali šatičky je přivážeme k sobě. Hořčičné příze - šaty - prohodíme přes tělo panenky. Následně šatičky obvážeme hnědými nitěmi, čímž vznikne pásek. Vlasy a šatičky panence zastříhneme do roviny, případně upravíme délku. 

 macramepanenka_7_euphoriscz_480

macramepanenka_8_euphoriscz_480

Teď už jenom udělat uzlíky na nohou a rukou. A první macramé panenka je na světě!  

macramepanenka_9_euphoriscz_480

 

V případě, že byste chtěli andílka, stačí mu přilepit dřevěná křidýlka tavnou pistolí :-)

Líbí se vám náš návod? Tak ho nezapomeňte sdílet také na Instagramu nebo Facebooku! A pochlubte se také svými výtvory podle naších návodů - moc rádi uvidíme, jak se vám povedli! 

Krásné letní tvoření,

Maruška