Macramé - Lucerna

Která holka by nemilovala světýlka? :-) Lucerničky a svíčky patří ke každé zahradní či balkónové dekoraci. Jakmile se začne stmívat, postupně se vše rozsvěcuje a letní večer tak získává tu pravou romantickou atmosféru. :-)

Tak si s námi pojďte vyrobit vlastní Boho Macramé lucerničku. A jestli si jich vyrobíte více, budete mít krásné dekorace.

K výrobě lucerny budete potřebovat starou zavařovací sklenici (já jsem použila sklenici o výšce cca 15 cm) a klubko Macramé The Wall.

 

Lucerna1_750_euphoriscz

Ustřihněte si šňůrku o délce cca 60 cm a zavažte si ji na volno kolem hrdla sklenice (klidně na mašličku, utáhněte ji až později).
Dále budete potřebovat 32 šňůrek o délce 90 cm. Počet záleží na průměru hrdla sklenice. A začněte je postupně navazovat úchytovým uzlíkem na hlavní šňůrku. Nyní šňůrku kolem hrdla pořádně utáhněte, zavažte na uzlík a konce ustříhněte (případně je můžete pak schovat pod vzor).

První řada vzoru – ustříhněte si 1x šňůrku o délce 90 cm. Na ni budete dokola přivazovat postupně šňůrky, které už vám visí na sklenici dokola. První řada je vzor, který už znáte z motání podtácků. Postupně omotávejte šňůrky - vždy každou 2x. Na konci schovejte šňůrky pod vzor či je opět lehce zastříhněte.

macrmameLucerna1A_750_euphoriscz

Druhá řada vzoru – opět si ustříhněte šňůrku o délce 90 cm a motejte stejný vzor, jako v první řadě.

macrmamelucerna2_750_euphoriscz

macrmamelucerna2A_750_euphoriscz

macrmameLucerna2B_750_euphoriscz

macrmameLucerna2C_750_euphoriscz

Třetí řada vzoru – zde budete splétat square knot uzlíkem vždy 4 šňůrky. Nejprve uděláte vzor vpravo a poté vlevo. Vezmete další 4 šňůrky a opakujete. Takto pokračujte na konec řady.

macrmameLucerna3_750_euphoriscz

Čtvrtá řada vzoru – vzor bude pokračovat square knot uzlíkem, ale vezmete si vždy 2 šňůrky z jednoho vzoru a dvě z druhého. Aby vám uprostřed vznikl takový diamantík. A pokračujete opět dokola.

macrmameLucerna4_750_euphoriscz

Pátá řada vzoru – toto bude poslední řada a opět jedete 2 šňůrky z jednoho a 2 z druhého vzoru. Vzniká vám tam opět diamantík. Jamile dojedete nakonec, zastřihněte šňůrky na požadovanou délku sklenice a rozčesejte je.

macrmameLucerna5_750_euphoriscz

macrmameLucerna5A_750_euphoriscz

 

macrmameLucerna6_750_euphoriscz

macrmameLucerna7_750_euphoriscz

Lucerna7A_750_euphoriscz

 

Teď už stačí jen počkat na setmění, vložit zapálenou svíčku či světýlka a užívat si romantického letního večer.

macrameLucernaVecer1_750_euphoriscz

Krásné Boho léto!

Kačka

https://www.katkahromasovafoto.cz/