Home Decor - Macrame nástěnka

Před pár dny jsem odtajnili naší novou kategorii Home Decor a dnes vám přinášíme první inspiraci, jak vyrobit krásnou dekoraci, která vám zároveň poslouží jako "nástěnka“ vašich fotek. Můžete ji věnovat také jako dárek - třeba k narození miminka. 

HD_nastenka18_640_euphoriscz

Materiál: 
Macramé klubíčko – použito The Wall Maccaroni 3 mmodstín 702
Kovový kruh25 cm

HD_nastenka3_640_euphoriscz

Přivažte na kovový kruh cik-cak provázek Macramé. Délka záleží podle počtu cik-caků. Na každé straně vždy jednou obmotejte okolo kruhu, aby šňůrka dobře držela. Začátek a konec uvažte na uzlík (můžete zakápnout lepidlem).

HD_nastenka5_640_euphoriscz

HD_nastenka9_640_euphoriscz

Rozmístěte si fotky a připevněte např. dřevěnými kolíčky či ozdobnými sponkami. Fotky tak můžete obměňovat např. podle ročního období či nějaké důležité rodinné události. 

HD_nastenka13_640_euphoriscz

Šnůrky na konci uzliku můžete zastřihnout a nebo je nechat přiznané.

HD_nastenka8_640_euphoriscz

Nastříhejte si 18 šňůrek o délce 80 cm a ty přivažte základním úchytovým uzlem na spodní část kovového kruhu. Šňůrky již můžete takto nechat a nebo můžete ještě dále zdobit pomocí Macramé technik.

HD_nastenka10_640_euphoriscz

HD_nastenka11_640_euphoriscz

Prostřední část můžete tedy ozdobit spirálovým uzlem. Přivažte úchytovým uzlem do středu 2 šňůrky o délce 2 metry. Uvažte je tak, že ty co budou ve vnitřní části budou stejně dlouhé jako ostatní šňůrky na kruhu, krajní šňůrky budou delší (těmi budete vytvářet spirálku). Postup je stejný jako u tzv. Square knotu, ale vy ho budete uzlovat stále jedním směrem, tedy doprava. Vždy po 5 uzlech práci otočíte a pokračujete dál. Takto se vám bude uzlík točit do spirálky (viz. video ukázka).

HD_nastenka14_640_euphoriscz

HD_nastenka15_640_euphoriscz

HD_nastenka16_640_euphoriscz

Nakonec stačí délku šňůrek zastřihnout do požadované délky a lehce rozčesat či nechat jen tak. 

HD_nastenka19_640_euphoriscz

Nástěnka ozdobí určitě i dětský pokoj či může sloužit jako dekorace na oslavě, svatbě apod..