Home Decor - Macramé Fit popruh

Proč nosit cvičební podložku jen tak v ruce? Stačí si k ní vyrobit prima Macramé popruh, přehodit ho přes rameno a vyrazit na svou lekci cvičení. :-)

A my vám ukážeme, jak si takový popruh snadno vyrobit.

Budete potřebovat:

Macramé klubko The Wall
2x dřevěná kolečka

Ustříhněte si dvě šňůry o délce 15 m (ano 15 m). Tato délka bude stačit na popruh o délce 1,8 m. Šňůry připevněte na jeden kroužek tak, že vnitří šňůry budou mít délku 1,8 m. Ty budete jen omotávat, takže vnitřní šňůry musí mít Vámi požadovanou cca délku popruhu.

MacrameFit1_640
A začněte motat tzv. Square uzel. Motejte ho jednou na pravou stranu a jednou na levou stranu. Tak zůstane pěkně rovný. Když budete motat stále na jednu stranu, vznikne vám spirála, která by na popruh také vypadala dobře. Ale základní šňůry by musely mít větší délku.

MacrameFit2A_640 

MacrameFit2B_640

Pokračujte Square knot až do konce. Doporučuji si jednu stranu šňůry smotat do klubíčka, abyste provlíkali jen to klubko a ne vždy celých 15 metrů. :-)

MacrameFit3A_640

 MacrameFit3B_640


Na konci musíte připevnit druhé dřevěné kolečko. Vnitřní šňůry protáhněte a konce schovejte do posledních square knotů. Vnější šňůry nakonec ustříhněte a cca 5 cm prostrkejte háčkem na háčkování do předešlých square knotů. Tak je pěkně schováte. 

MacrameFit4_640

MacrameFitko5_640

Hotový popruh protáhněte kolečky, aby se Vám udělal průvlek na každé straně. Ten bude sloužit na vložení podložky.

MacrameFit6_640

MacramePopruhKonec1_640

Tak a teď už můžete vyrazit na svou hodinu cvičení. :-)

Katka Pupi

https://www.katkahromasovafoto.cz/