Scrapbooking - narozeninové minialbum

Dnes se vrátím ve vzpomínkách o pár let zpátky! Když jsme slavili narozeniny a to si zaslouží své vlastní scrapbookové minialbum.  

5a_minialbum_narozeniny_scrapbooking_euphoriscz

Na základ alba jsem zvolila scrapbookový papír o rozměru 30 x 30 cm. Narýhovala jsem ho (černé čáry)  a nastříhala (červené čáry) podle obrázku níže:

1a_minialbum_narozeniny_scrapbooking_euphoriscz

Přeložila jsem ho napůl a slepila podél bílé čáry, jak vidíte na druhém obrázku, čímž mi vznikly 2 kapsičky o rozměru 7,5 x10 cm. K lepení používám nejraději lepidlo Glossy Accent. Má tenkou špičku a proto se dobře a detailně nanáší. Delší strany jsem rozložila do stran, tak aby kapsičky zůstaly uprostřed alba. 

2a_minialbum_narozeniny_scrapbooking_euphoriscz

2b1_minialbum_narozeniny_scrapbooking_euphoriscz

Dvě zadní stránky minilaba jsem přeložila přes sebe a z přeložené části jsem odstřihla šikmě část stránky. Zbylou část jsem přilepila lepidlem, čímž mi vznikla další kapsa, do které můžete přidávat fotky. Můžete si vyříznou visačky, nebo obdélníky z papíru, na které je budete lepit - fantazii se meze nekladou a zvětšíte si tak plochu, na kterou se dají fotky nalepit.   

3_minialbum_narozeniny_scrapbooking_euphoriscz

Ze zbylé části papíru jsem nařezala obdélník, který jsem přilepila lepidlem Glossy Accents - vznikne další kapsička na velké stránce. Visačky jsem řezala z papírů Summer Time od Studia Light a bílého scrapbookového papíru. Bílý papír jsem naembosovala pomocí kapsičky se srdíčky. 

Tip: S embosovací kapsou můžete také kouzlit :-) Zkuste nanést inkoust (např. Distress ink) na embosovací kapsu a naembosujte bílý papír - papír se obarví a bílé zůstanou jenom vystouplé části. Nebo naembosovanou visačku / papír potřete inkoustem až následně a barevné budou vystouplé plochy. Obě varianty můžete vidět na fotkách v návodu.

4_minialbum_narozeniny_scrapbooking_euphoriscz

A teď už jenom zdobit a lepit! K fotkám jsem lepila průhledné samolepky s motivem narozenin a  doplnila je papírovými výseky z kolekce Láska. 

5a_minialbum_narozeniny_scrapbooking_euphoriscz

5c_minialbum_narozeniny_scrapbooking_euphoriscz

Samotné fotky nemusíte podlepovat jenom papírem! Já použila jutovou stužku - měla jsem užší a tak jsem nastříhala více kusů a nalepila vedle sebe. Na lepení jsem použila oboustrannou lepící pásku. 

3D efekt jsem do alba vnesla pomocí texturovací pasty, kterou jsem rozetřela silikonovým štětcem přes šablonu.

Tip: Bílou texturovací pastu lze probarvit taká akrylovými barvami ;-) 

5b_minialbum_narozeniny_scrapbooking_euphoriscz

Fantazii a zdobení se meze nekladou! A jestliže vytvoříte album podle návodu, nezapomeňte se mi pochlubit.

Krásné tvoření přeje Maruška.