Letní plameňákové přání

Léto, voda ..... plameňáci! Ano, ano, poslední dny jsem si všichni užívali tropických dnů někde ve stínu, ideálně u vody. A jestliže Vás čeká letní tropická narozeninová párty, je tohle přání pro oslavence to pravé!

1080_uvod2_praniplamenak_ceskerazitko_krasnenarozeniny_scrapbooking_euphoriscz

Na přání jsem si vzala tuto krásně barevnou sadu scrapbookových papírů Brights Paper od Studia Light a protože na něm mám plameňáka, zvolila jsem růžový. Uřízla jsem z něj pruh o šířce 12 cm, který jsem z každé strany ohnula / zrýhovala po 6,5 cm. A aby bylo přání zajímavější, vytvořila jsem na kratších stranách přání nesymetrické šikmé řezy - můžete zkusit různé varianty, co se Vám nejvíce líbí. Já jsem horní řez vedla rovnou od ohybu a končila ho o 2 cm níž. Spodní řez jsem začala 3 cm od okraje a skončila ve stejném místě jako horní řez. 

1080_1_praniplamenak_ceskerazitko_krasnenarozeniny_scrapbooking_euphoriscz

A teď plameňák! Na něj jsem použila kombinaci permanentního inkoustu Archival Ink, kterými si otisknu kontury a následně je vybarvím vodou ředitelnými inkousty Distress Ink. Skvěle se k tomu hodí vodou plnitelný štětec, který jen jemně zmáčknete a štětinky jsou mokré. 

Pak už jenom plameňáka vystřihnout mými milovanými nůžky od Tima Holtze.

1080_2_praniplamenak_ceskerazitko_krasnenarozeniny_scrapbooking_euphoriscz

Dlouho jsem přemýšlela, čím nazdobit jednobarevné části přání, resp. kratší části, které vznikly rýhováním. A tady mi přišla vhod naše nová plastová šablona Spirála, přes kterou jsem rozetřela texturovací pastou, čím vznikne na přání zajímavý 3D efekt.

Když texturovací pasta uschla, přilepila jsem pomocí pěnových  čtverečků na pravou část vystřiženého plameňáka. 

1080_3_praniplamenak_ceskerazitko_krasnenarozeniny_scrapbooking_euphoriscz

Aby se přání nerozevíralo, uřízla jsem si ještě jeden proužek papíru (1,5 cm), který jsem si narýhovala na o chlup větší než je samotné přání ( u přání to bylo 6,5 - 8,2 - 6,5 cm a u tohoto pásku 6,2 - 8,5 - 6,5 cm). Volné části jsem slepila k sobě a přes ně jsem nalepila obdélník s obtiskem razítka krásné narozeniny.   

1080_4_praniplamenak_ceskerazitko_krasnenarozeniny_scrapbooking_euphoriscz

 Dovnitř přání jsem ještě nalepila bílý papír, kam napíšu přání a dozdobila ho razítkem s motivem duhy

1080_5_praniplamenak_ceskerazitko_krasnenarozeniny_scrapbooking_euphoriscz

 A teď už jen dopsat přání a hurá na párty!

1080_zaver_praniplamenak_ceskerazitko_krasnenarozeniny_scrapbooking_euphoriscz

Krásné letní dny Vám přeje Maruška!