Macramé - Spona do vlasů

Macramé to už není jenom Home Decor! Dnes se z macramé stala módní záležitost - šperky, tašky nebo i vlasové doplňky jsou v kurzu. A při dnešním výběru barev se není ani čemu divit. A proto vám dnes přinášíme návod na krásnou pruhovanou macramé sponu do vlasů. Zvládne jí každý - není to nic komplikované. 

macramespona_uvod_euphoriscz_500

Ze smetanového klubíčka The Wall si ustříhneme 2 šnůry o délce 14 cm. Ty budou osnovou spony. Dále si nastřiháme z klubíček The Wall 12 šnůr z červeného klubka a 10 šnůr ze smetanového klubka. Tyto kratší šnůry mají délku 11 cm. 

macramespona_1_euphoriscz_500

Vezmeme si 2 delší smetanové šnůry a pod ně ohneme první červenou šnůru. Ohyb směruje doleva. Druhou šnůru položíme na něj a převlečeme podle obrázku. 

macramespona_2euphoriscz_500

macramespona_3euphoriscz_500

 U druhého uzlíku - smetanového - postupujeme obdobně jen ohyb spodní šnůry směruje tentokrát doprava. 

macramespona_4euphoriscz_500

 Opakujeme a střídáme barvičky, dokud  neumotáme dostatečnou délku spony. Pak začne rozčesávání - také ho máte tak rády? ;-) 

macramespona_5_aeuphoriscz_500

macramespona_6euphoriscz_500

A teď si obstříhneme sponu podle naší fantazie - já jsem vytvořila oválek, ale meze fantazii a stříhání se nekladou. Jaká bude nakonec TA vaše spona, závisí jen na vás! Pak už jenom sponu přilepíme tavnou pistolí na francouzskou vlasovou sponu a je hotovo.

macramespona_7_aeuphoriscz_500

Barevným kombinacím a nakonec ani počtu barev se meze nekladou ;-) Mně se líbila kombinace dvou barev, ale také jednobarevná spona by mohla být šik. A ty z vás, které milují barvy mohou vyzkoušet také kombinaci více barev. Jsme na vaše výtvory zvědavá a budu moc ráda když se s námi o ně podělíte. Můžete nám je zaslat emailem nebo nasdílet na sociální sítě - Facebook nebo Instagram

macramespona_final_aeuphoriscz_500

 Krásné tvoření přeje Maruška z Euphoris.cz.