Macrame - Panáček pro děti

Dnes svůj svátek slaví naše dětičky. A víte jaký dárek by každé z nich ocenilo? Ne, nejsou to nové hračky, ani mobil, ale váš čas. Čas, který jim věnujete, je to nejcennější, co od vás mohou dostat. A jestli nevíte co s nimi podniknout, zkuste náš nový návod na panáčka, kterého zvládnou s vaší pomocí i ty menší

MDD_panacek_uvod_480

Z krémové šňůry Abigail si odstřihneme 34 cm na tělo a 16 cm na ruce. Delší šňůru si přeložíme na půl a převlečeme jí skrz korálek o průměru 20 mm. Necháme kousek smyčky nad korálkem koukat a uděláme uzlík. Pod korálkem zauzlujeme kratší šňůrku (ruce) kolem delší (těla). Tím nám vznikne základ tělíčka. 

MDD_panacek_1_480 MDD_panacek_2_480

A teď panáčka oblečeme ;-) Na "kalhoty" použijeme hnědou šňůru The Wall o délce 34 cm (na krátké kalhoty) a motáme pomocí tkz. Square uzel. Nezapomeňte ho motat jednou na pravou stranu a podruhé na levou, aby byl hezky rovnoměrný.

MDD_panacek_3_480 

Na tělo použijeme červenou šnůru The Wall o délce 40 cm. Opět motáme tkz. Square uzel do kterého schováme konce šňůr z kalhot. Ty můžeme předtím k šňůrám Abigail přilepit tavnou pistolí, ale není to nutné. Až budete mít dostatečně dlouhé tělo, konce šňůry můžeme vlepit do korálku, nebo z nich udělat elegantní šálu. 

MDD_panacek_4_480 MDD_panacek_5_480

Teď už jenom udělat uzlíky na nohách a rukou a máme hotovo!

MDD_panacek_6_480

Použitý materiál: 

 

Hezké tvoření a užijte si čas s dětičkami!

Maruška