Jarní dekorace - kytičkový ptáček

Jaro je obdobím obnovy, nových začátků a probouzení se přírody. Spolu s kvetoucími rostlinami ve zahradách se probouzí i naše chuť po tvoření. A co by mohlo být symboličtějším způsobem oslavování jara než vytvořením dekorace ptáčka s krásnými kytičkami? A ještě navíc, můžete do tvoření přizvat také své dítka a užít si společný čas. 

 

Co budeme potřebovat:

  • kovový obrys ptáčka (můžete použít i jiný tvar, třeba srdíčko)
  • papírové kytičky
  • kleště nebo tavnou pistoli
  • další dekorace: stuhy, malé korálky, atd.

 

700_jarnidekorace_kytickovyptacek_euphoriscz_1

1. Rozmístění kytiček

Začněte rozmisťováním papírových kytiček na kovovém ptáčkovi. Ty s drátkem můžete omotávat kolem kovového obrysu ptáčka nebo obstřihnout drátky a kytičky nalepit tavnou pistolí. Doporučujeme začít s největšími kytičkami a postupně doplňovat menší.

700_jarnidekorace_kytickovyptacek_euphoriscz_2 

2. Nezapomeňte na volný prostor pro stužky

Na spodku ptáčka ponechte malý volný prostor, kam později připevníte bavlněné stužky. Tím vytvoříte zajímavý detail, který celkově ozvláštní vaši dekoraci.

700_jarnidekorace_kytickovyptacek_euphoriscz_3

3. Zdobení

Ptáčka můžete dále zdobit podle své fantazie. Přidání dalších korálků nebo menších kytiček na stužky může vaši dekoraci ještě více oživit a doplnit. Také se skvěle hodí macramé šňůry, kterými stužky můžete doplnit. Pak už jenom zavěsit na provázek a jarní dekoraci máte hotovou.

700_jarnidekorace_kytickovyptacek_euphoriscz_4

Nechte se inspirovat jarem a pusťte se do tvoření svých vlastních dekorativních ptáčků s kytičkami! Užijte si radost z jarních dnů plných barev a přírody. A pokud se rozhodnete své výtvory zveřejnit, budu vděčná za sdílení vašich fotografie na sociálních sítích s označením Euphorisu nebo mi je můžete zaslat na email: info@euphoris.cz. Buďte součástí naší tvůrčí komunity a inspirujte ostatní svou radostí z tvoření!

Maruška