Inspirace na minialbum

Minialba jsou skvělým dárečkem nebo menším projektem, když se scrapbookem začínáte. Dnes si ukážeme, jak na minialbum, kterého základ je vytvořen z 1 scrapbookového papíru. 

Papír o rozměru 30,5 x 30,5 jsem si rozstříhla /rozřízla na dvě poloviny. Jednu z nich jsem si narýhovala na 3 stejné části cca po 10 cm. Druhou část papíru jsem si narýhovala po 1,25 cm - 11,25 cm a 21,25 cm. 

700_1_skladaneminialbum_scrapbooking_euphoriscz

U prvního narýhovaného papíru jsem ustřihla na levé části trojúhelník - můžete ustříhnout i jiný tvar - třeba oblouček. Po obvodu jsem nanesla lepidlo (jenom tenkou stopu) a prohnutím jsem jí přilepila. Vznikla mi kapsička díky které se zvětší prostor na fotky. 

 

700_2_skladaneminialbum_scrapbooking_euphoriscz

700_3_skladaneminialbum_scrapbooking_euphoriscz

Na druhé části narýhovaného papíru jsem nanesla rollerem lepidlo na nejtenší část - 1,25 cm, pomocí které jsem oba narýhované papíry slepila k sobě. Kromě rolleru můžete použít také lepící pásku nebo tekuté lepidlo. 

700_5_skladaneminialbum_scrapbooking_euphoriscz

700_6_skladaneminialbum_scrapbooking_euphoriscz

Poslední část papíru, která vznikla při rýhování druhé části papíru, jsem rozdělila na dvě. Odměřila jsme si 7,5 cm z obou stran a zbytek mezi tím jsem vystřihla. Na obě části jsem po delších stranách nanesla lepidlo a přilepila je, čím vznikly dvě menší kapsičky. Tím máme základ alba hotový.

700_7_skladaneminialbum_scrapbooking_euphoriscz

Na dozdobení a visačky jsem použila starší kolekci scrapbookových papírů Day in the Life. Na první stránce jsem z ní vytvořila otevírací stránku na kterou můžete nalepit fotku a do kapsičky jsem přidala pár visaček z papíru z této kolekce a z bílého papíru. A na druhou stranu jsem si nařezala obdélnik z kytičkového papíru, na který jsem přilepila rollerem transparentní papír. Ten jsem ještě dozdobila vystřihnutou visačkou a přes plastovou šablonu jsem ho dozdobila plusíky. 

700_9_skladaneminialbum_scrapbooking_euphoriscz

Prostor na fotky se dá vytvořit různými kapsičkami - tady je opět jedna do které můžete následně vložit buď visačky a papíry s fotkami nebo také různé vstupenky. 

700_10_skladaneminialbum_scrapbooking_euphoriscz

700_11_skladaneminialbum_scrapbooking_euphoriscz

Do kapsiček jsem vyřezala menší visačky a jednu stránku alba jsem překryla transparentním papírem, na který jsem nalepila kartičku s citátem z kolekce papírů. 

700_12_skladaneminialbum_scrapbooking_euphoriscz

Na první stranu alba jsem nalepila výřezy z Big shotu a razítkem s nápisem Život je sbírkou okamžiků.

700_13_skladaneminialbum_scrapbooking_euphoriscz

A teď už jen vytisknout fotky, dozdobit razítky, samolepkami nebo výseky. 

Krásné tvoření přeje Maruška