Dinosauří minialbum

Prázdniny jsou definitivně u konce a tak nezbývá než postupně zpracovat všechny ty krásné fotky a výlety do různých (mini)alb, které si pak budeme moci prohlížet. 😊 

Z kraft papíru jsem si uřízla pruh o šířce 12,5 cm a narýhovala ho po 8,5 cm - 0,5 cm - 13,5 cm - 0,5 cm - 6,5 cm.

1_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

Vnější část obalu alba jsem ozdobila samolepkami a navrch jsem vystřihla cedulku ze sady papírů Dino Mite, kterou jsem podlepila pěnovými čtverečky. Nastříhala jsem si 3 kroucené šňůrky bílo-zelené barvy, které jsem přilepila pod cedulku a kterými se bude album zavírat. 

9_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

Na pravou stranu jsem si řezačkou uřízla dva pruhy papíru o šířce 6,2 cm a délce 19,4 cm a zrýhovala jsem je po 6,4 cm. Jeden pruh je z kraft papíru a druhý z bílého scrapbookového papíru. Tyto malé harmoniky přilepíme na pravou část alba pomocí rolleru nebo oboustranné lepící pásky.

Tip: Jestliže máte více fotek, můžete udělat také delší harmoniku, čím se vám zvětší plocha pro lepení. 

2_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

Na levou část jsem ji přilepila obdélník scrapbookového papíru Dino Mite, který vznikl přeložením čtverce o rozměru 12,5 x 12,5 cm. 

3_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

Doprostřed jsem nalepila obdélník bílého scrapbookového papíru o rozměru 26 x 12,5 cm, který jsem zrýhovala po 6,4 - 13 - 6,4 cm. Tím mi vznikla otevírací stránka.  

4_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

Na levou stranu otevírací části jsem přilepila další otevírací stránku o rozměru 10 x 10,5 cm, která vznikla z obdélníku papíru o rozměru 10,5 x 20 cm, který jsem v polovině zrýhovala. Přilepila jsem ho jenom na levou část spodní stránky. 

5_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

Z vnitřní strany jsem nalepila vzorovaný čtverec papíru, který má rozměr jako vnější bílý papír. Připravila jsem si ještě dva vzorované čtverce papíru stejného rozměru, které nalepíme na druhou stranu (bílá stránka jde mezi vzorované papíry). Na vnější (oranžový) čtverec jsem ještě přilepila obdélník transparentního papíru, čím vznikne kapsička.

7_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

8_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

A teď ta nejlepší část - lepení fotek a zdobení! Většinu fotek podlepuji ještě barevným papírem, ale zkusili jste si udělat podklad z proužků papíru, který vám zůstal? Proužky nemusí být ani stejně dlouhé.😉 A nezapomeňte ani na samolepky, ty z kolekce Dino Mite jsou úžasné. 🤩

10_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

12_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

11_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

A jestliže se vám zdají některé stránky mále vyzdobené, zkuste nějaký doplněk - kroužky, razítka nebo visačky. 😉

14_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

Dozdobit album můžete samolepkami nebo také nápisy a výstřižky z papíru, kreativitě se meze nekladou. 

13_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

 A do kapsiček můžete dát visačky, vstupenky, cokoliv, co vás napadne. 😊

15_dinomite_minialbum_scrapbooking_euphoriscz

Krásné tvoření přeje Maruška